Γιώργος Τσανάκας

Ένα καλό ημίχρονο θα έφτανε αν αξιοποιούσε ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες του…

Ο Ολυμπιακός προσέγγισε διαφορετικά τα δύο ημίχρονα στο ΟΑΚΑ, με το δεύτερο να του βγαίνει και να είναι το καλό του αλλά εν τέλει να μην φτάνει. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Το ερώτημα πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ήταν αν ο Ολυμπιακός θα έβρισκε τα κουράγια και τις αντοχές για να ανταπεξέλθει σε άλλο ένα απαιτητικό παιχνίδι. Φάνηκε τελικά πως εκτός από καλή ομάδα, είναι και καλά γυμνασμένη. Διότι εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν διαφορετικά τα δύο ημίχρονα κόντρα στον Παναθηναϊκό ή τουλάχιστον έτσι διαμορφώθηκε από τις επιλογές μέσα στο χορτάρι.

Ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να κατεβάσει την ίδια ενδεκάδα με την Μπράγκα, έχοντας μία αναγκαστική αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Αυτή του Ολιβέιρα στη θέση του τραυματία Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος με την μπάλα στα πόδια και με τις κινήσεις του στο γήπεδο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αλλά χωρίς αυτή δεν μπορεί ακόμη να πρεσάρει ψηλά. Κάτι που φάνηκε με τις εναλλαγές που είχε στο χορτάρι του Ολυμπιακού σταδίου με τον Έσε. Ο Αργεντινός είχε σαφή ρόλο να πρεσάρει ψηλά, με τον Ολιβέιρα να υποχωρεί γυρνώντας μεταξύ του «6» και του «8».

Αυτό ήταν αδύνατο να συμβεί για όλο το πρώτο 45λεπτο και ο Ολυμπιακός έχασε το σήμα κατατεθέν που έχει ως ομάδα, το συντονισμένο πρέσινγκ. Αυτό έφερε πρόβλημα στις πολλές ανακτήσεις που έγραψε με την Μπράγκα, με αποτέλεσμα να αναλωθεί σε αρκετές βαθιές μπαλιές. Κάτι που έκανε τον Παναθηναϊκό να πάρει μπάλες στα πόδια του και να παίζει πιο στρωτά, φτάνοντας με μεγαλύτερη ευκολία προς το «κουτί» του Τζολάκη. Βέβαια, από δύο λάθη του Λοντίγκιν και δύο τέτοιες ανακτήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ, μία με τον Έσε και ακόμη περισσότερο με τον Ελ Κααμπί.



Η αποχώρηση του Πορτογάλου και η είσοδος του Κωστούλα στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε θεαματικά την εικόνα των Πειραιωτών. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι μια καλά γυμνασμένη ομάδα και έχει καλή φυσική κατάσταση, προσθέτοντας και το καλύτερο πλέον πρέσινγκ, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήταν πιο επικίνδυνη. Ο Ζέλσον απείλησε πρώτα και μετά έφτιαξε άλλη μια μεγάλη φάση στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε.

Στο 71ο λεπτό δε, ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ στην τριπλή φάση με Μουζακίτη, Ελ Κααμπί και Κωστούλα, αλλά δεν το βρήκε. Είχε καταφέρει να μπλοκάρει, όμως, με σύμμαχο την ενέργεια το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και είχε πολλές επικίνδυνες προϋποθέσεις που δεν μετουσίωνε σε καλές τελικές. Ο Γκαρθία έκανε πιο στιβαρή την μεσαία γραμμή, ο Μουζακίτης ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο και ο Κωστούλας ήρθε στο φτερό, με το απέναντι να καλύπτεται από τον Βέλντε.



Οι Πειραιώτες έπαιρναν μέτρα, το έψαχναν με αρκετούς τρόπους, αλλά είχαν και κακές αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο. Είτε μιλώντας για εκτελέσεις, είτε για γυρίσματα-πάσες. Ήρθε για… κερασάκι στην τούρτα η μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Κωστούλα να δημιουργεί και τον Μασούρα να μην μπορεί να νικήσει τον Λοντίγκιν για να βάζει ερυθρόλευκο το ντέρμπι.

Εκ των πραγμάτων, ένα καλό ημίχρονο έφτανε για τον Ολυμπιακό όπως αποδείχτηκε. Είχε τις ευκαιρίες του και μάλιστα μεγάλες, ενδεχομένως τις σπουδαιότερες για να φύγει νικητής. Έβγαλε μέταλλο και κουράγια, μόλις τρεις ημέρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπράγκα. Διότι την Πέμπτη για 65 λεπτά έπαιξε στα κόκκινα, έσκασε τον αντίπαλό του, πήρε μια ευρεία νίκη και ήρθε στο ΟΑΚΑ να αγωνιστεί με 10/11 ίδιους ποδοσφαιριστές. Είχε για κορυφαίους τους Μουζακίτη-Έσε που δύσκολα θα… χωρίσουν ξανά στον άξονα, ενώ ο Κωστούλας του έδωσε τρομερή πνοή και επιθετικότητα. Ασφαλώς, οι Πειραιώτες ήθελαν το τρίποντο, αλλά αυτό δεν ήρθε. Σίγουρα, εκτός έδρας η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό δεν είναι τραγικό αποτέλεσμα, αλλά στο φινάλε σου μένει το «γαμώτο» βάσει των ευκαιριών.

Υπομονή τώρα, ξεκούραση και μπόλικη δουλειά στου Ρέντη τις επόμενες ημέρες. Να γυρίσουν με το καλό και να είναι έτοιμοι οι Τσικίνιο, Γουίλιαν, αλλά και να αρχίσει να μπαίνει ο Γιαζίτσι. Διότι ο Τούρκος ξέρουμε πόσο θα βοηθούσε σε ένα τέτοιο ματς όπως αυτό απέναντι στους «πράσινους».

Υ.Γ. Θετικό πως για τρίτο διαδοχικό ματς η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κράτησε το μηδέν. Πάντα δίνει έξτρα ψυχολογία αυτό…

@sporfm946

Το σχόλιο του Γιώργου Τσανάκα για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο ντέρμπι της φετινής Stoiximan Super League. #sporfm #olympiacos #panathinaikos #superleague

? original sound sporfm946



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x